Açıklamada, 2008 doğumlu erkek KKTC vatandaşlarının, 1 Ocak’tan itibaren askerlik çağına girdiği vurgulanarak, son yoklamaların, her iki tarih dahil olmak üzere 2-6 Şubat tarihleri arasında 08.30-16.00 saatleri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) yapılacağı belirtildi.
Yükümlülerin, kendilerine teslim edilen çağrı pusulalarında belirtilen tarihlerde yoklamaya katılacağı ifade edilen açıklamada, her ne sebeple olursa olsun, bugüne kadar yoklamaya hiç katılmamış veya henüz yurt ödevini yapmamış olan 2008 ve daha yaşlı doğumlu, askerlik ertelemesini yaptırmayan, KKTC ve çift uyruklu yükümlülerin bu yoklamaya katılmak zorunda olduğu ifade edildi.
Açıklamada, son yoklamaya katılmak için talep edilen belgelerin şu şekilde olduğu belirtildi:
Trafik kazasında elektrik iletim hatları koptu
İçeriği Görüntüle
“KKTC kimlik kartı; KKTC doğum kayıt belgesi; çift uyruklular için TC kimlik kartının aslı; TC vukuatlı nüfus kayıt örneği ve varsa KKTC yurttaşlığa kabul belgesi; öğrenci olanlar için öğrenci belgesi (üniversite öğrenci belgeleri Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olacaktır); mezun olanların diplomalarının aslı ile birlikte fotokopisi (meslek lisesi diplomaları ile çıraklık ve kalfalık belgelerinin fotokopileri KKTC Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olacaktır); ikametgah belgesi; varsa sürüş ehliyeti; sağlık problemi olanların, rahatsızlıklarını gösteren sağlık raporunun aslı ve fotokopisi, varsa epikriz raporu.”
Yükümlülere gerekli duyuru ve tebligatların, köy ve mahalle muhtarlıkları tarafından yapıldığı ve radyo, televizyon ve yazılı basın yoluyla yapılan bu duyuruların değiştirilmiş şekli ile 59/2000 sayılı Askerlik Yasası’nın 25’inci maddesi gereğince yükümlülere yazılı tebligat yapılmış gibi kabul edileceği kaydedilen açıklamada, duyurulara rağmen meşru bir özrü olmaksızın yoklamaya katılmayanların, yoklama kaçağı durumuna düşeceklerinden, haklarında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.
Açıklamada, daha fazla bilgiye, “mucahit.gov.ct.tr” internet adresinden erişebileceği ifade edildi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122477 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
86334 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58114 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
43280 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37796 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.