AB Bilgi Merkezi ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği iş birliğinde medya özgürlüğü konulu etkinlik düzenlendi
Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle, AB Bilgi Merkezi ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği iş birliğinde medya özgürlüğü ve çoğulculuk konulu etkinlik düzenlendi.
AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, medya özgürlüğü ve çeşitliliğinin kritik önemine dikkat çekilen etkinlikte, Matt Sarnecki’nin Slovakya’da gazetecilerin karşılaştığı zorluklara bakış sunan ve Kıbrıs Türk toplumundaki medya çalışanları için bir vaka çalışması niteliği taşıyan “Bir Gazetecinin Öldürülüşü (The Killing of a Journalist)” isimli belgeselin gösterimi yapıldı.
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkan Yardımcısı Nikos Isaris, açılış konuşmasında, AB’nin medya özgürlüğü ve çoğulculuğa kararlılıkla bağlı olduğunun altını çizerek, AB’nin bu konuyla ilgili bakış açısı ve verdiği önem hakkında genel bir değerlendirme sundu.
Film gösteriminin ardından düzenlenen panelde, Avrupa Birliği’nden ve yerel medyadan perspektifler bir araya getirilerek, medya özgürlüğü ve çeşitliliğinin karşı karşıya olduğu sorunlara yönelik bakış açıları paylaşıldı.
Gazeteci Özgül Gürkut Mutluyakalı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, insan hakları hukuku alanında çalışan Avukat Aslı Murat da görüşlerini paylaştı.
GÜNDEM
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147875 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121701 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82736 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57993 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38889 kez okundu