Askeri bölgeyi ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklanan zanlı İdris Borak, mahkemedeki ifadesinde polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti. Mahkeme, zanlının iddiasıyla ilgili soruşturma yapılmasına emir verdi

Lefkoşa’da “Birinci Derece Askeri Bölgeyi İhlal Etmek” suçlamasıyla tutuklanan zanlı İdris Borak, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Polis Müfettiş Muavini Süreyya Sağıroğlu, 16 Aralık’ta Güzelyurt’ta sakin zanlı İdris Borak’ın Lefke’de tespit edilemeyen bir yerden, askeri bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve aynı gün Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan geçiş yapmak isterken, tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Sağıroğlu, güneye geçiş yaptığı yerin belirlenebilmesi ve zanlının ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için üç gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemeden söz hakkı alan zanlı İdris Borak, polis tarafından şiddete maruz kaldığını iddia etti. Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına ayrıca doktor kontrolünden geçirilmesine ve “darp” iddiasıyla ilgili soruşturma yapılmasına emir verdi.

GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147352 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121619 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81447 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57978 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38147 kez okundu