Lefkoşa’da polis, K.D’nin evinde yaptığı aramada tabanca ve çok sayıda canlı mermi buldu. K.D ile evde misafir olarak bulunan ve K.D’nin babasının adına kayıtlı ruhsatlı 9 mm çapında tabancayı alıp kaçmaya başladığı sırada tespit edilen O.D tutuklandı..
Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında tabanca bulunan K.D ile O.D tutuklanarak dün yargıç huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede ifade veren polis memuru Serkan Sakallı, K.D ve O.D’nin “Kanunsuz Ateşli Silah ve Patlayıcı Madde Tasarrufu” suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.
Sakallı, önceki gün saat 16.50-19.30 saatleri arasında, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerinin K.D.’nin evinde kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde olduğu bilgisinin alınması üzerine zanlının huzurunda, evinde bir arama gerçekleştirildiğini belirtti.
Polis memuru Sakallı, evde yapılan aramada, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 1 adet 9 mm çapında tabanca şarjörü, 23 adet 7.65 mm çapında canlı tabanca mermisi, 87 adet 9 mm çapında canlı tabanca mermisi, 1 adet 7,62 mm çapında canlı G-3 mermisi, 59 adet 14 mm çapında canlı tabanca mermisi, 13 adet 7.65 mm çapında ve 186 adet de 9 mm çapında tabancaya ait boş kovan bulunduğunu kaydetti.
Sakallı, zanlının evinde arama yapıldığı esnada iş arkadaşı olan O.D’nin, evin avlusunda bulduğu, K.D’nin babası A.A.D.’ye (E-56) ait ruhsatlı 9 mm çapında tabancayı alıp koşarak kaçmaya başladığı esnada görevli polis ekipleri tarafından tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Adına kayıtlı silahı salimen muhafaza etmeyen A.A.D. hakkında yasal işlem başlatılırken, polis memuru Sakallı, balistik inceleme yapılacağını ve soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Temay Sağer zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi









GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147360 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121621 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81471 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57978 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38158 kez okundu