Türkiye’de Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, KKTC’nin varlığının, Kıbrıslı Rumların emellerine engel olduğunu, saldırıların bu nedenle yapıldığını söyledi.
Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs konusuna da değindi. Destici, şunları söyledi:
“KKTC bağımsızlığını ilan ettiği bugüne kadar başta Kıbrıs’taki Rum kesimi olmak üzere Yunanistan ve diğer Batılı ülkeler, bu bağımsızlığı bırakın kabul etmeyi hazmedebilmiş dahi değillerdir. Amaçlarının ne olduğu son dönemde ortaya çıkan gelişmelerle belirginleşmiştir. Hedef, Akdeniz’in doğal zenginlikleridir, Doğu Akdeniz’deki kaynaklardır. Dolayısıyla oradaki Türk varlığı, KKTC’nin varlığı, kendi emellerine engel olarak görülmektedir. Onun için bütün bu saldırılar yapılmaktadır. En son Rum kesiminde KKTC’nin bayrağının yakılması da bunun bir sonucudur. Bunu kınadığımızı ifade ediyoruz ama bayrağımızı yakmakla ne KKTC’yi ortadan kaldırabilecekler ne de Ada’daki Türk varlığına son verebileceklerdir. Daha ileri noktaya giderlerse 1974’ü hatırlatırız. Hiç kimsenin aklından Ada’daki Türk varlığını sona erdirme ya da Kıbrıs’ın etrafındaki doğal zenginlikleri, Türkiye’nin ve KKTC’nin olmadığı bir konsorsiyumla paylaşmaya müsaade etmeyeceğimizi de bütün dünyanın bilmesini istiyoruz”
GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147352 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121619 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81425 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57978 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38142 kez okundu