Şehir Plancılar Odası, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yapmış olduğu Yeni Açık Pazar yerinin, dereye yakınlığından dolayı taşkın riski riski olduğunu, dereye yapılan müdahale ve taşkın riskinin yanı sıra söz konusu projeye verilen planlama onayının yürürlükte olan Lefkoşa İmar Planı kararlarına aykırı verildiğini duyurdu.
Şehir Plancılar Odası’ndan yapılan açıklama şöyle:
“Bilindiği gibi bir süre önce, yapılmakta olan Pandemi Hastanesi inşaat yeri ve projesi ile ilgili açıklama yapmıştık. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yapmış olduğu yeni Açık Pazar yeri için de, odamız tarafından kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Yeni Açık Pazar yeri yapılırken, aşağıda paylaşılan uydu görüntülerinden de görüleceği gibi, dereye müdahale edilmiş ve derenin yönü değiştirilmiştir. Ayni Pandemi Hastanesinde olduğu gibi burada da projenin dereye yakınlığından ötürü taşkın riski vardır.
Dereye yapılan müdahale ve taşkın riskinin yanı sıra söz konusu projeye verilen planlama onayı yürürlükte olan Lefkoşa İmar Planı kararlarına aykırı verilmiştir. Planlama Onayı Tüzüğü’nde bulunan bir maddeye göre verilen planlama onayı da ilgili tüzüğün aynı maddesindeki gereklilikler yerine getirilmeden verilmiş, yani verilmiş olan Planlama Onayı da usüle aykırı verilmiştir. Planlama onayının usüle aykırı olması bir yana, Pazar Yeri projesi yapılırken de verilen planlama onayındaki koşullara uyulmamıştır.
Yani Açık Pazar Projesi;
-Derenin dibinde,
-Dereye müdahale edilmiş,
-Verilen Planlama Onayı usüle aykırı,
-Yapılan inşaat verilen planlama onayındaki koşullara uygun değildir.”












GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121630 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81675 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
37129 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19911 kez okundu
5
EL-SEN KAOS’A OYNUYOR
15829 kez okundu