Yazılı açıklama yapan Bengihan, sendikanın, kamuda verimliliğin en önemli unsurunun fırsat eşitliğine dayalı liyakatli personel atamaları olduğunu her fırsatta vurguladığını ve bunun sağlanması için mücadele verdiğini belirtti.
UBP-DP-YDP Hükümeti’nin “her alanda olduğu gibi kamuya yapılacak istihdamlarda da” liyakat ilkesini gözetmediğini ve özellikle seçim dönemlerinde yüzlerce kişilik “partizanca istihdamlar” yaptığını savunan Bengihan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde fırsat eşitliğinden uzak, liyakatsiz istihdamlar yapıldığını öne sürdü.
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, IV. Derece Kitabet Kadrosu için münhal ilan ederek, 14 Eylül’de yapılan yazılı sınavda birçok gencin başarılı olduğunu kaydeden Bengihan, sendikanın, personel ihtiyacı olan dairelere, sınavda başarılı olan tüm gençlerin istihdam edilmesini önerdiğini belirtti.
“Babamın insanları kucaklayışından çok etkilendim”
İçeriği Görüntüle
Bengihan, “hem kamu hizmetlerinde verimliliğin hem de gençlerin eşitlik ve adalete olan güveninin sağlanması” için önerinin dikkate alınmasını beklediklerini ve bu doğrultuda mücadele vereceklerini vurguladı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
3 gün önceGÜNDEM
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026SPOR
20 Ocak 2026SPOR
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026
1
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58089 kez okundu
2
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37270 kez okundu
3
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34638 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27817 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21287 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.