Gazimağusa’da 25 yaşındaki Can Bereketoğlu, ısınmak amacıyla yanan mangalı evin içine almasının ardından oluşan dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.
“Öz varlıklarımız satılmak isteniyor”
İçeriği Görüntüle
Bereketoğlu’num ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert, yoksulluğa dikkat çekti.
Özcömert‘in paylaşımı şöyle:
ISINMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU…
Gazimağusa’da yaşanan bu acı olay bir ölüm haberi olmanın çok ötesindedir. 25 yaşında bir genç, ısınabilmek için evine aldığı mangalın dumanında hayattan koptu. Karbonmonoksit… Sessiz, kokusuz ve acımasız. Ama asıl sessiz olan başka bir şey var: yoksulluk. Eğer bir ülkede insanlar ısınmak için hayatını riske almak zorunda kalıyorsa, Eğer bir genç, bir odanın sıcaklığıyla yaşam arasında seçim yapmak zorunda bırakılıyorsa, Eğer ekmek almak bile lüks hâline geldiyse… O noktadan sonra ne nutukların, ne demeçlerin, ne de süslü cümlelerin bir anlamı kalır. Bu ölüm, sadece bir ihmal değil; Bu ölüm, sosyal adaletin, ekonomik eşitliğin ve insanca yaşam hakkının sessiz çığlığıdır. Güzel adamızda artık büyük laflar değil, büyük vicdanlar gerekiyor. Bizlere ise şimdilik; ısıtıcıların değil, çocukların gülüşlerinin yanmadığı, geleceklerin dumana karışmadığı bir ülkeyi düşlemek kalıyor. Ve belki de en acısı şu: Bir gencin ölümü “kaza” diye geçer, ama yoksulluk asla tesadüf değildir.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
25 gün önceGÜNDEM
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122488 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
86396 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58120 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
43435 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37827 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.