Güney Kıbrıs’ın gündemini günlerdir meşgul eden “casus van”ın, adada bulunduğu süre içerisinde 1 milyon telefon numarasını kaydettiği ortaya çıktı.
Politis gazetesi, Rum polisi ile yetkili makamların, vanın bağlı olduğu server’deki bilgileri okuyacak bir sistem kurmayı başardığını ve server’in Larnaka’da İsraillilerin yaşadığı bir apartmanda bulunduğunu tespit ettiklerini yazdı.
Gazete, server’dan elde edilen ilk bilgilere göre, 2 milyon dolarlık bir virüs/kötü amaçlı yazılımın akıllı telefonların içine sızarak, hiçbir iz bırakmadan kişisel bilgileri ve telefondaki tüm kayıtları ele geçirdiğini kaydetti.
Server’ın şu ana kadar 1 milyondan fazla telefon numarasını kaydettiğinin görüldüğünü belirten gazete, bu telefon numaralarının kime ait olduğunun tespit edilmesi ve bu numaraların kaydedilmesindeki maksadın öğrenilebilmesi için 3 hafta kadar süre gerektiğine işaret etti.
Gazete, server’da ayrıca, içerisinde saatler süren görsel malzemenin bulunduğu 5-6 “demo program” bulunduğunu da yazdı.
Haberde, soruşturmanın daha derine ineceği ve ilerleyen günlerde farklı gelişmelerin meydana gelmesinin beklendiği de kaydedildi.
Fileleftheros gazetesi ise, DİSİ ile AKEL arasında casus van konusundaki çatışmanın devam ettiğini ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin de tartışmaya müdahil olduğunu yazdı.









GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122788 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87633 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58247 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45569 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38240 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.