İkili görüşme, BM Cenevre Ofisi’ne yakın bir bölgede bulunan InterContinental Hotel’de gerçekleşti.
Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, görüşme çıkışında açıklama yapmadı.
Öte yandan, BM’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, taraflardan basına açıklama yapması konusunda telkinde bulundu.
Guterres’in, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
BM Genel Sekreteri, akşam da Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere heyet başkanları onuruna bir resepsiyon verecek.
Öte yandan, İsviçre polisinin otel etrafında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Polis, görüşmelerin yapıldığı otele giden ana yollarda araçları durdurarak arama yaptı.

Konferansta Türkiye’yi, başında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğu heyet temsil ediyor.
TRT
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81949 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
30544 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
21780 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19914 kez okundu
5
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
19388 kez okundu