Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), kamuda örgütlü beş sendikayla bir araya geldi.
Çavuşoğlu’ndan muhalefete ve sendikaya ‘tutarsızlık’ suçlaması
İçeriği Görüntüle
CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre toplantıya, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ile birlikte sendika temsilcileri katıldı.
Toplantıda CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli’ye ise Genel Sekreter Mehmet Kale Kişi, Meclis Grup Başkan Vekilleri Asım Akansoy ve Erkut Şahali, Örgütlenme Sekreteri Koral Aşam ve Sivil Toplumla İlişkiler Sekreteri Filiz Besim eşlik etti.
CTP Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede, ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler, sendikaların başlattığı ‘’Yolsuzluğa, Yoksulluğa, ve Yokoluşa Hayır’’ eylemlilik süreci ve erken seçim talebi gibi başlıklar yer aldı.
Görüşmede taraflar, erken seçim çağrısı yaparak seçim tarihinin en kısa sürede belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hukukun üstünlüğü temelinde şeffaf, hesap verebilir, demokratik ve halkın iradesini gerçek anlamda yansıtan bir yönetimin göreve gelmesi için sürdürülen mücadelede iş birliği yapılması konusunda görüş birliği sağlandı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122477 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
86337 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58114 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
43287 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37798 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.