Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’i ve yeni atanan müşavirleri kabul etti.
Tatar kabulde yaptığı açıklamada, göreve yeni başlayan müşavirlere başarılar diledi.
Doğu Akdeniz’de meydana gelen rahatsız edici gelişmelerin halkımızın güvenliğinin önemini daha da ortaya çıkardığına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC olarak Anavatan Türkiye ile iş birliği içinde hava sahasında, Mavi Vatan’da güvenlik konularında istişare içinde olduğumuzu belirtti.
Doğru makamlardaki doğru kişilerle bu irtibatı sürdürmenin önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, düzensiz göç konusunda denetim ve güvenliğin önemine ve KKTC’nin güvenliği ve huzuru bakımından Türkiye Cumhuriyeti’nin önemine vurgu yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Cumhurbaşkanı Tatar’a göreve yeni başlayan Askeri Ateşe Hüseyin Güder, İçişleri Müşavirleri Tamer Alpu ve Soner Yıldırım’ı takdim etti.
Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği içerisinde bulunan Emniyet İrtibat Ofisi ile birlikte KKTC’ye her alanda olduğu gibi güvenlik bağlamında da tam destek verildiğini ve konu ile ilgili mesai harcamakta olunduğunu ifade ederek, yeni göreve başlayan müşavirleri takdim etti.
GÜNDEM
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026SPOR
12 Mart 2026SPOR
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122653 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87091 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58157 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
44570 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38043 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.