Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mehmet Ali Ardıç, akaryakıt zammına tepki göstererek, “Zamlarla iflas noktasına geldik” dedi.
Bağımsız Milletvekili Tosunoğlu’nun oğlu Güney Kıbrıs’ta tutuklandı
İçeriği Görüntüle
Ardıç, güncel koşullarda, her zam ve hayat pahalılığı artışının, işyerlerinin kapanması, işsizlik, borçlar ve mahkemeye düşenlerin sayısında artış anlamı taşıdığını söyledi.
Akaryakıt ile tüp gaz gibi temel girdi ve ürünlerde artış olduğunda bunun sonuçlarının “daha da trajik” olduğunu savunan Ardıç, gıda enflasyonunun yükseleceğini dolayısı ile alım gücünün düşeceğini ve yoksulluğun artacağını öne sürdü.
Maaş veya asgari ücret artışı ile sağlanan çözümlerin geride kaldığını kaydeden Ardıç, her artış uygulamasının fiyatlara yansıması sebebiyle tüketicinin Güney Kıbrıs’tan alışveriş yaptığını belirtti.
“Toplum ezilirken sefa sürenleri görmek istemediklerini” belirten Ardıç, “Çağrımız çok açıktır. Zam çare değildir. Hayat pahalılığı taşınamaz bir noktaya geldi. Toptan iflasın kapıya dayanmasına az kaldı. Bu kadar acizlik çok fazla oldu. Bütçe açığını gerekçe olarak ileri sürenlerin öncelikle tepeden aşağıya doğru gidenlerle ilgili olarak kararlar üretmesi gerektiğini tekrar hatırlatırız.” dedi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
5 gün önceGÜNDEM
22 Ocak 2026GÜNDEM
22 Ocak 2026SPOR
22 Ocak 2026SPOR
22 Ocak 2026GÜNDEM
22 Ocak 2026GÜNDEM
22 Ocak 2026
1
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58089 kez okundu
2
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37271 kez okundu
3
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34639 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27818 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21289 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.