1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ soruşturmasında ara emri savaşı

FETÖ soruşturmasında ara emri savaşı

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan ve meslekten ihracına karar verilen Polis Müfettişi Ali Özbayrak’ın ara emri talebinin görüşüldüğü duruşma, karşı tarafın da dinlenmesi için 20 Mayıs’a ertelendi

FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan ve geçtiğimiz hafta Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından meslekten ihracına karar verilen Polis Müfettişi Ali Özbayrak, ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) başvurdu. İlk duruşma, dün yapıldı.

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Beril Çağdal’ın huzurunda görülen duruşmada, Ali Özbayrak yeminli ifade verdi.

Özbayrak: Karar hukuka aykırı

Ali Özbayrak, 28 yıllık polis mensubu olduğunu anlatıp, bazı polis mensuplarıyla telefon görüşmeleri yaptığı, pikniğe gittiği, yurtdışı gezilerine ve sohbet toplantılarına katıldığı gerekçesiyle, meslekten ihraç edildiğini belirtti.

Özbayrak, FETÖ/PDY’nin 21 Temmuz 2016 tarihinde KKTC’de terör örgütü ilan edildiğini ancak kendisinin bu terör örgütüne üye olduğuna dair yargılanmadığını söyledi.

Müfettiş Ali Özbayrak, kararın hukuka aykırı olduğunu savunup, ara emri talep etti.

Mahkeme, tek taraflı ara emri verilmesi yerine, davalıların da görüşü alınmak üzere istidanın davalılara tebliğine emir verdi ve davayı 20 Mayıs’a erteledi.

FETÖ soruşturmasında ara emri savaşı
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.