Serbest çalışan hekimlerin de bu ülkenin hekimi ve sağlık sisteminin “ayrılmaz parçası” olduğunu, bu camiada ayrışmaya değil dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, “Bazı hekim örgütlerini dışlayarak yapılan açıklamalar, yalnızca bölünmüşlüğü derinleştirir. Birlik olmadan birlik olunmaz” dedi.
Gardiyanoğlu, yazılı açıklamasında, dokuz yaşındaki Chinyere Olivia Ojoagu’nun Acil Durum Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde hayatını kaybetmesinin ardından toplumdaki birçok kesimin üzüntü ve sağlıktaki taleplerini dile getirirken Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) ortak bildiri yayımlayıp Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ni dışarda bıraktığını savundu.
Bunun sağlıktaki “birliğe ve dayanışma ruhuna gölge düşürdüğünü” ifade eden Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin görevinin meslektaşları ya da hekim örgütleri arasında ayrım yapmak olmadığını söyledi.
Gardiyanoğlu, “Tabipler Birliği’ni taraf olmaya değil tüm hekimlerin temsil edildiği kapsayıcı bir tutum almaya davet ediyoruz” dedi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026
1
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58084 kez okundu
2
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37267 kez okundu
3
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34634 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27809 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21283 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.