Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın haklarında verilen adli kontrol kararına yaptıkları itiraz reddedildi.

Halk TV’deki açıklamaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan ve ifadeleri alınıp mahkemeye sevk edilen Müjdat Gezen ile Metin Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Gezen ile Akpınar’ın avukatları tarafından adli kontrol kararına yapılan itiraz, bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce değerlendirildi.

Hakimlik, Gezen ile Akpınar’ın itirazını ‘mevcut delil durumuna göre şüpheliler lehine henüz bir değişiklik olmaması, atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, istenildiğinde şüphelilere ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğu, kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmaması’ nedeniyle reddine karar verdi.

Müjdat Gezen ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, Metin Akpınar ise ‘halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından sevk edildiği Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.
GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147214 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121600 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81048 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57973 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
37938 kez okundu