Güç-Sen Başkanı Kanatlı yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan sıkıntıların, çalışanı, denetimleri ve vatandaşı olumsuz etkilediğini, sendikayı eylemliliğe zorladığını kaydetti.
Personel sıkıntısı nedeniyle aksayan işlerden dolayı gümrük çalışanlarının “yoğun baskı altında kaldığını ve angarya çalıştırıldığını” savunan Kanatlı, “Çalışma barışı bozulmuş durumdadır.” dedi.
“Ülkenin en kritik noktaları olan limanlar, sınır kapıları ve gümrük alanlarında personel eksikliği varken, sıkıntılar yaşanırken, geçici işçi alımı tartışmaları ile münhallerin unutulması ve ertelenmesi kabul edilir değildir.” diyen Kanatlı, yazışmaların gecikmesi ve sürecin uzamasının “plansızlık ve öncelik” sorunu olduğunu ileri sürdü.
Kanatlı, Personel Dairesi ve Gümrük Müdürlüğü’nün ivedilikle adım atması gerektiğini belirtti.
Açılması kararlaştırılan münhalle ilgili duran yazışmaların bir an önce tamamlanmasını talep eden Kanatlı, “Daha fazla bekletilmeden sınav tarihi planlanmalı ve bir sonuca bağlanmalıdır. Aksi takdirde, önümüzdeki ay eylemlerin kaçınılmaz hale geleceğini şimdiden belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.
Kanatlı, gerekli adımların atılmaması halinde, yapacakları eylemler sebebiyle denetimlerde ve günlük işlerde yaşanacak eksiklik ve sorunlardan çalışanların değil yönetenlerin sorumlu olacağını belirtti.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147455 kez okundu
2
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57982 kez okundu
3
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37194 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27705 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21219 kez okundu