Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün saat 10.30’da UBP Milletvekili Komite Başkanı Sunat Atun başkanlığında toplandı.
Komite gündeminde yer alan “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi: UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun)” ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahipleri: CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, CTP Lefkoşa Milletvekili Filiz Besim, UBP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra)”ni ele aldı.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, Komite, ilk olarak “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve bahse konu Yasa Önerisi”ni oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden yetkililer katılarak konuyla ilgili görüşlerini sundu.
Komite, daha sonra “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve bahse konu yasa önerisini oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
Komite toplantısına davetli olarak Maliye Bakanlığı, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ’den yetkililer katılarak konuyla ilgili görüşlerini sundu.
UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığındaki toplantıya, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite Üyesi UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve Komite üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın katıldı. Komite toplantısında ayrıca Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers da yer aldı.
GÜNDEM
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026SPOR
15 Mart 2026SPOR
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122666 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87127 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58160 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
44667 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38071 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.