Lefkoşa’da kablo hırsızlığından tutuklanan zanlılar Abdullah Kapan, İsa Halefoğlu ve Yasir Halefoğlu aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar dün teminat maksatlı yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı

Lefkoşa’da bir üniversitenin kampus alanı içerisinde bulunan ve bir deponun avlusunda muhafaza edilen 49 metre uzunluğundaki bakır kabloyu çaldıkları tespit edilen zanlılar Abdullah Kapan, İsa Halefoğlu ve Yasir Halefoğlu dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Mehmet Şener olayla ilgili bulguları aktardı.

Şener, zanlılar Abdullah Kapan, İsa Halefoğlu ve Yasir Halefoğlu 28 Haziran 2019 tarihinde saat 5.25 – 5.45 arasında, Lefkoşa’da YDÜ Kampusü içerisinde bulunan bir deponun avlusundaki 49 metre uzunluğundaki bakır kabloyu çaldıklarının kamera görüntülerinden tespit edildiğini söyledi.
Polis mesele ile ilgili tutuklanan zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirtti.
Polis meselenin tahkikatının tamamlandığını ve zanlıların çalışma izinli olduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, zanlıların yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları, KKTC vatandaşı birer kefilin 40 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, 3’er bin TL nakdi teminat yatırmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147433 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121630 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81769 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57982 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38296 kez okundu