[responsivevoice voice=”Turkish Female” buttontext=”sesli dinle”]

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nda işçi haklarının geriye götürüldüğü gerekçesiyle bugün tam gün uyarı grev yapıyor.
Grev, hastanelerin acil servislerinde görev yapanlarla ambulans sürücüleri hariç, sendikanın örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde 08.00-17.30 saatleri arasında uygulanacak.
Bazı sendikaların da destek belirttiği grevle ilgili bugün saat 11.00’de Başbakanlık önünde ortak basın açıklaması yapılacak.
KAMU-İŞ Genel Sekreteri Devrim Gündüz, grevin en çok Motorlu Araçlar şubesindeki hizmetleri aksatmasını beklediklerini ancak birçok yerde örgütlü olduklarını kaydetti.

KAMU-SEN, KTAMS, Hemşireler Ve Ebeler Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası, Kıbrıs Türk Memur Sendikası, TIP-İŞ, VERGİ-SEN, HAZİNE – SEN, MEC – SEN, TEL-SEN, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ Per-Sen) ve Hava Trafik Kontrolü Sendikası Kamu-İş’in grevine destek vereceğini açıkladı.
Öte yandan Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda ile Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı da Kamu İş’in yapacağı greve destek belirttiler.

[/responsivevoice]
GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147144 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121581 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
80893 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57967 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
37824 kez okundu