Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ), bugünden itibaren okullara öğrenci taşımıyor.

Kar-İş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın sektör çalışanlarının sözleşmelerine hükümetin verdiği yüzde 30’luk fiyat artışını ekleyene dek okullara öğrenci taşımacılığı yapmayacağını da duyurdu.

KAR-İŞ’ten yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan temasların olumsuz şekilde sonuçlandığı belirtilerek, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın süre uzatma politikası yaparak çok değerli olan zaman kavramını boşa harcayıp tüm taşımacılık sektörünü çıkmaza sürüklemiştir” denildi.

20 Eylül 2018 tarihinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı İzin Kurulunun Anayasal hakları olan yüzde 30’luk artışı vermesine rağmen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın sektör çalışanlarına hükümetin verdiği fiyat artışını vermek istemediğini savunan KAR-İŞ, artış sözleşmelere eklenene dek okullara öğrenci taşımacılığı yapmayacağını kaydetti.
GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147121 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121581 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
80833 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57965 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
37789 kez okundu