Avrupa Birliği (AB) finansmanlı Özel Sektör Geliştirme Projesi (TAPS) ve AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen “Kurumsal Küme Yönetişimi ve Ağ Oluşturma” Konferansı bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yapıldı.
Küme inisiyatiflerinin güçlendirilmesi hakkında farkındalık yaratmak ve Kıbrıs Türk toplumundaki kümeler arasında profesyonellik ve rekabet edebilirliği teşvik etmenin bir yolu olarak kurumsal yönetişim ilkelerini tartışmak amaçlı konferansa, Avrupa Komisyonu temsilcileri, yerel proje paydaşları ve uzmanlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Aysun Önet İleri, artan rekabet koşullarında ülkelerin daha çok çaba ortaya koyarak, kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmaları ve buna uygun politikalar üstlenmeleri gerektiğini kaydetti.
İleri, KKTC’nin rekabet edebilirliğinin artması için piyasanın büyüyüp gelişmesi ve ölçeğinin artmasına yönelik adımların atılması gerektiğine de işaret etti.

Avrupa Komisyonu Bölüm Başkanı Michael Docherty ve KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu’nun da konuşmasının ardından Vedat Kunt kümeleşme, küme ağları oluşturma ve kurumsal küme yönetişimi konusunda AB perspektifleri hakkında sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan Hürrem Tulga, AB finansmanlı TAPS Projesi’nden Niyal Öztürk ve AB finansmanlı Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri Projesi’nden Donald Aquilina tarafından kümelerin geliştirilmesiyle ilgili bilgiler verildi ve bunların Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik ve kırsal kalkınması üzerindeki etkileri tartışıldı.
Etkinlik, ileriye yönelik yapılabileceklerle ilgili tavsiyeler hakkında interaktif tartışmayla tamamlandı.
GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121802 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83268 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
39299 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19921 kez okundu
5
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
17494 kez okundu