Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, “dört aylık enflasyonun yüzde 16,01’e, yıllık enflasyonun ise yüzde 35,06’ya ulaştığını” belirterek, hükümetin enflasyon ve pahalılığa çözüm üretmediğini savundu.
“Seçim öncesi aylık yüzde 5,39 olarak açıklanan hayat pahalılığı oranının, seçim sonrası aylık yüzde 1,09 olarak açıklanması piyasa gerçekleriyle örtüşmediğini” savunan Burak Maviş, “sipariş üzerine veri uydurulduğunu” iddia etti.
Maviş, “Ekonomik gerçeklere rağmen hükümet hala ‘istikrar ve icraat’ demeye doymuyor” ifadelerini kullandı.
Maviş, ekim hayat pahalılığına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Resmi rakamlara göre dört aylık enflasyonun yüzde 16,01’e, yıllık enflasyonun ise yüzde 35,06’ya ulaştığı ülkemizde, vatandaşın gıdaya, sağlığa ve eğitime erişimi her geçen gün zorlaşıyor. Yıllık enflasyonda dünya birincisi olduğumuz gerçeği ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.
Mal ve hizmetlere zam yapılırken, asgari ücret ve maaşlar enflasyon karşısında erdiğini, piyasa denetimlerinin yetersiz kaldığını savunan Maviş, seçim sonrası akaryakıt ve tüp gaza yapılan zamların, girdi maliyetlerini artıracağını, bunun da zincirleme şekilde tüm fiyatlara yansıyacağını kaydetti.
“Tüketim sepetinin güncellenmediğini, bunun için bütçeden kaynak ayrılmasına rağmen adım atılmadığını ve vatandaşın alım gücünün düştüğünü” savunan Maviş, hükümetin kamu yararı yerine menfaatlerini öncelediğini ileri sürdü.

Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026GÜNDEM
15 Ocak 2026SPOR
15 Ocak 2026
1
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58084 kez okundu
2
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37267 kez okundu
3
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34634 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27809 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21283 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.