Emekli Polisler Derneği (EMPOLDER), bazı trafik cezalarını “abartılı bularak” polise suç işleyene ceza yazarken inisiyatif kullanmayı önerdiği gerekçesiyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya tepki gösterdi.
EMPOLDER Genel Başkanı Birol Atasü yaptığı yazılı açıklamada, artan suç unsurlarına karşı yetersiz kadro ve araç gereçle görev yapan polisin mevcut yasaları uygulamakla yükümlü olduğunu vurguladı. Atasü, Bakan Arıklı’yı “abartılı gördüğü” cezaların azaltılmasına ilişkin yasal değişiklik ile ilgili önce hükümetini sonra da Meclis’i ikna etmeye yönelik girişim yapmaya çağırdı.
“Eko Sepeti” dönemi başladı
İçeriği Görüntüle
Atasü, polis teşkilatı mensupları başta olmak üzere kamu görevlilerine inisiyatif kullanmayı önermek ya da inisiyatif kullanmaya teşvik etmenin yanlış ve tehlikeli olduğunu da ekledi.
Atasü, yeni yılda eksik polis kadrolarının doldurulmasını, polise daha çağdaş araç gereçler sağlanmasını, özlük haklarında iyileştirmelere gidilmesini, trafik ve iç güvenlikle ilgili bekleyen yasalara öncelik verilmesini de istedi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
3 gün önceGÜNDEM
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026SPOR
20 Ocak 2026SPOR
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026GÜNDEM
20 Ocak 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
85879 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
35850 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
32885 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
31995 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
26622 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.