Kamçatka’da son 30 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı belirtiliyor.
Kamçatka’da hafta başında yoğunlaşan kar yağışı, son günlerde etkisini artırdı.
Kısa sürede beyaza bürünen yarımadadaki yerleşim yerlerinde, kar fırtınası nedeniyle kara yolları kapandı.
Kamçatka bölgesinin başkenti Petropavlovsk-Kamçatskiy’de kar nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ilan edilen acil durum devam ediyor.
Toplu ulaşımın durdurulduğu şehirde, Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) personelinin devreye girdiği ve kent sakinlerine ulaşım konusunda destek sağladığı belirtiliyor.
Şehirde, okullarda eğitime ara verilirken, birçok kurum ve işletme uzaktan çalışma moduna geçti.
Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise Kamçatka’daki bazı bina ve araçların kar altında kaldığı gözlemlendi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin karla mücadele ettiği ve kar altında kalan evlerdeki sakinlere ulaşmaya çalıştığı aktarıldı.
Rusya’daki “Fobos” Hava Durumu Merkezinden yapılan açıklamada, Kamçatka’daki kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığını ve bu rakamın artabileceği kaydedildi.
GÜNDEM
24 gün önceGÜNDEM
10 Şubat 2026GÜNDEM
10 Şubat 2026SPOR
10 Şubat 2026SPOR
10 Şubat 2026GÜNDEM
10 Şubat 2026GÜNDEM
10 Şubat 2026
1
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37815 kez okundu
2
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
15719 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
14104 kez okundu
4
İsveç ve Avrupa için yeni bir dönemin başlangıcı olacak kararlar.
12835 kez okundu
5
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7682 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.