Polisin, geçen yıl “ikamet izni işlemlerinde sahte kira sözleşmesi ve sahte ikametgah belgesi düzenlenerek tedavüle sürülmesi” olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında M.B.(E-25) ve M.B. de (E-30) tutuklandı. Söz konusu meseleyle ilgili olarak daha önce 28 kişi tutuklanmıştı.
– Olay nasıl olmuştu?
Polis basın bültenine göre, 2025 yılı içerisinde S.Ö. (E-46), K.Ö. (K-42) ve A.Y.A’nın (K-57) ikamet izni çıkarmak maksadıyla Lefkoşa’da Hatay Sokak’ta bulunan dört ayrı apartman dairesinin adresini kullandıkları tespit edilmişti.
Söz konusu şahısların, konu adreslerde ikamet etmedikleri halde, J.N’nin (K-55) yardımıyla E.H. (E-53) adına, E.S’nin (K-62) yardımıyla B.S. (E-63) adına, J.M’nin (E-24) yardımıyla O.S. (K-24) ile F.J. (E-39) adlarına sahte kira sözleşmesi ve sahte ikametgah belgesi düzenledikleri belirlenmişti.
“Yasak olduğunu bilmiyorduk”
İçeriği Görüntüle
Hazırlanan sahte kira sözleşmelerinin Vergi Dairesi’nde ibraz edilerek tedavüle sürülüp onaylatıldığı, sahte ikametgah belgelerinin ise polise ibraz edilerek tedavüle sürülmesinin sağlandığı ve bu yolla konu şahıslar adına oturma izni işlemlerinin başlatıldığı tespit edilmişti.
Yapılan soruşturmada, söz konusu kişilerden sahtekarlıkla toplam 37 bin 500 TL ile 470 ABD doları para temin edildiği belirlenmişti
Meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen Q.A. (E-42), A.A.(E-19), G.R.(K-28), R.J.(E-26), M.Y.(E-24), M.P.(E-23), G.H.(E-40), G.S.(K-45), N.B.(K-35), H.H.(E-42), E.S.(K-40), G.M. (K-39), S.P.(K-), M.A.(K-), P.A.(E-), M.D.(E), M.N.(E) ve R.K.(E) ile birlikte tüm şahıslar tutuklanmıştı.
Yürütülen ileri soruşturma kapsamında M.B.(E-25) ve M.B’nin de (E-30) tutuklanmasıyla birlikte, söz konusu meseleyle ilgili tutuklananların sayısı 30’a yükseldi.
Soruşturma devam ediyor.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026SPOR
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026GÜNDEM
08 Şubat 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122477 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
86334 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58114 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
43277 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37793 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.