1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suçunu itiraf etti.. Teminata Bağlandı

Suçunu itiraf etti.. Teminata Bağlandı

featured
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mağusa’da tasarrufunda 12 gr 100 mg Hint keneviri ile yakalanan zanlı Samuel Yshim Yakubu, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa’da yüksek ses şikayeti yüzünden evine giden polis tarafından 12 gr 100 mg ağırlığında uyuş turucu madde ile yakalanan zanlı Samuel Yashim Yakubu almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. “Kanunsuz uyuş turucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuş turucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Suçunu itiraf etti

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, 5 Nisan 2019 tarihinde saat 01:30’da Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin yüksek ses şikayeti ile Golden Residance Kat 3 Daire 18 adresine gittiğini söyledi.

Akabinde CÖŞ ekiplerinin konu evin kapısını çaldığını söyleyen Türe, kapıyı açan zanlı Samuel Yashim Yakubu’nun şüpheli hareketlerde bulunması üzerine kendisine üzerinde kanunsuz herhangi bir şeyin olup olmadığının sorulduğunu, zanlı Yakubu’nun ise giymekte olduğu eşofmanın cebinden yarım gram Hint keneviri türü uyuş turucu maddeyi polise teslim ettiğini açıkladı. Türe, CÖŞ ekiplerinin Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne bilgi verdiğini ifade ederek, alınan bilgi üzerine konu eve gidildiğini ve zanlı Samuel Yashim Yakubu huzurunda arama yapıldığını belirtti.

Konu evde yapılan aramada içerisinde uyuş turucu madde olduğuna inanılan 

5 adet sarma sigara, 1 adet öğütücü ve 11 gr 100 mg Hint keneviri türü uyuş turucu madde bulunduğunu açıklayan Türe, zanlının tutuklandığını belirtti. Türe, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade ederek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Samuel Yashim Yakubu’nun kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 8 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

Suçunu itiraf etti.. Teminata Bağlandı
Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.