1. Haberler
  2. Gündem
  3. Taçoy Brüksel’de enerji yatırımlarını görüştü…

Taçoy Brüksel’de enerji yatırımlarını görüştü…

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, İstanbul’da katıldığı İSEDAK toplantısı sonrasında geçtiği Brüksel’de Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson ile görüştü.

Taçoy, Brüksel temaslarını değerlendirdi.

Björnsson ile Güngör’de inşa edilen katı atıklardan elektrik enerjisi sağlayacak tesisine ilişkin değerlendirmede bulunduklarını ifade eden Taçoy, görüşmede KKTC’ye yapılması gereken diğer enerji yatırımlarının da ele alındığını söyledi.

Taçoy, ürün güvenliği konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, Dünya Bankası yetkilileriyle de bir çalışma yemeğinde bir araya geldiklerini kaydetti.

Brüksel’deki temasları çerçevesinde KKTC’nin enterkonnekte sistemine dahil olmasına ilişkin görüşmeler de yaptıklarını dile getiren Taçoy, DigiEnergy ile Kuzey Kıbrıs’ın önümüzdeki 20 yıla yönelik enerji potansiyeli planlamasını konuştuklarını anlattı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Taçoy, enterkonnektenin nasıl ve ne çerçevede yapılacağını ele aldıklarını belirttiği açıklamasında, DigiFinance ile de IBAN numarası ve SWIFT kullanımı hakkında görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Taçoy, Brüksel’de uzun ve verimli bir mesai süreci geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Taçoy Brüksel’de enerji yatırımlarını görüştü…
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.