Lefkoşa’da Uluhan Oto Galeri’ye yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar bugün mahkemeye çıkarıldı.
“Bu olayla ilgili tutuklananların sayısı 8’e yükseldi”
Bugünkü duruşmada daha önce “azmettirici” olduğu iddiasıyla tutuklanan Burak Akdağ’ın mahkemede bulunmadığı, serbest bırakıldığı yönünde bilgi olduğu aktarıldı.
Olayla bağlantılı olarak tutuklananların sayısının 8’e yükseldiği belirtildi. Polis, ilk günden itibaren silahın kim tarafından temin edildiği ve motosikletin nereden bulunduğu konularına odaklandı. Daha önce cevapsız kalan bu soruların, bugünkü duruşmada yanıt bulduğu kaydedildi.
Mahkemeye çıkarılan zanlıların 17 yaşındaki AK, Ferdi Yıldırım, Ahmet Düzova, Halil Batuhan Eymez, Ertan Yılmaz, Burak Göcek, Aziz Can Göcek ve Hüseyin Karabardak olduğu açıklandı.
“Motosiklet Güneyden getirirdi”
Polis şahadetinde motosikletle ilgili detaylar mahkemeye aktarıldı. Zanlı Halil Batuhan Eymez’in motosikleti Güney Kıbrıs’tan alarak Ara Bölge’deki Mandıralar Bölgesi’ne getirdiği ve Ahmet Düzova’ya ait mandıraya götürdüğü ifade edildi. Motosikletin KKTC topraklarına girmediği yönünde zanlı avukatının beyanı da mahkemede yer aldı.
Daha önce motosikletin arka kısmının kırık olduğu belirtilmişti. Polis, Pergama’daki Mandıralar Bölgesi’nde yapılan incelemede bu kırık parçanın bulunduğunu mahkemeye sundu. Ertan Yılmaz’ın yaklaşık 10 gündür arandığı ve İskele bölgesinde tutuklandığı, bu nedenle İskele ile Beyarmudu bölgelerindeki kamera kayıtlarının inceleneceği belirtildi.
“Bu gönüllü ifade değildir”
Mahkemede, olayın faili olarak gösterilen AK’nin son tutukluluk süresi içinde yeni bir gönüllü ifade verdiği bilgisi paylaşıldı. AK’nin avukatı, bu ifadenin gönüllü olmadığını, ifade alınırken sosyal hizmetler görevlisi ile babasının yanında bulunmadığını ve müvekkiline baskı yapıldığını ileri sürdü.
Avukat, AK’ye suçunu itiraf etmesi halinde cezasında indirim yapılacağı söylendiğini ve fiziksel müdahalede bulunulduğunu iddia etti. Polis ise bu iddiaları reddederek ifadenin gönüllü olduğunu savundu.
“Sekiz zanlı pazartesi günü yeniden mahkemeye çıkarılacak”
Polis, soruşturmanın KKTC genelinde kamera görüntülerinin incelenmesiyle sürdüğünü, AK’nin 29 Aralık’ta ülkeye gelmesiyle birlikte ülkede bulunduğu bir haftalık sürecin detaylı şekilde araştırıldığını mahkemeye aktardı.
Tutuklu sayısının 8’e yükselmesi nedeniyle zanlılar için üç gün poliste tutukluluk talep edildi. Mahkeme, sekiz zanlının üç gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlıların tamamının pazartesi günü yeniden yargıç huzuruna çıkarılacağı açıklandı.
GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SPOR
18 Nisan 2026SPOR
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38240 kez okundu
2
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34682 kez okundu
3
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
15806 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
14218 kez okundu
5
Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi düzenlenen törenle açıldı
13224 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.