İngiltere, İspanya ve İtalya’dan 12 kulübün Avrupa Süper Ligi planı futbol dünyasında kaosa neden oldu.
UEFA, FIFA ve siyasilerden büyük tepki geldi.
İngiltere’de taraftarların tepkisi ve hükümetin yasal düzenleme yapılacağı yönündeki açıklaması, İngiliz ekiplere geri adım attırdı. 6 İngiliz kulübü; Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Manchester City ve Tottenham projeden çekilme kararı aldı.
Son olarak İspanya’nın Atletico Madrid ve İtalya’nın Inter kulüpleri, Avrupa Süper Ligi’ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu.
İspanya ve İtalya’dan 2’şer kulübün kaldığı Avrupa Süper Ligi ise daha sıkı diyalogla projenin hayata geçirilmesini savundu.Yapılan açıklamada, “Teklifimiz doğru ve Avrupa mevzuatı ile tutarlı.” denildi.
Geride 4 kulüp kaldı
Avrupa Süper Ligi’nde İtalya’dan Milan ve Juventus, İspanya’dan Barcelona ve Real Madrid kulüpleri kaldı.

Juventus Başkanı: Proje devam edemeyecek
Ligin kurucularından Juventus Başkanı Andrea Agnelli ise İngiliz takımların çekilmesinin ardından projenin devam edemeyeceğini belirtti.
UEFA Başkanı Caferin: Birliği yeniden tesis etmek istiyoruz
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de “Avrupa futbolunda birliği yeniden tesis etmek istiyoruz.” mesajını verdi.
TRT
GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82158 kez okundu
2
KKTC siyasi durum anketi
19914 kez okundu
3
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
19169 kez okundu
4
RAKETLER DÜNYA BADMİNTON GÜNÜ İÇİN SALLANDI
15814 kez okundu
5
Rize’de Bülent Uygun dönemi sona erdi
13928 kez okundu