Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 21-27 Mayıs Süt haftası nedeniyle Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda etkinlik düzenledi.
Etkinlikte çocuklara süt dağıtılarak kahvaltı yapıldı.
Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Selva Kaçmaz yaptığı konuşmada amaçlarının çocuklara sütü sevdirmek ve sağlıklı beslenmeyi öğretmek olduğunu söyledi.
Süt Endüstrisi Kurumu Müdürü Mehmet Karadayı da süt haftasında her yıl etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.
Karadayı, hafta boyunca tüm anaokulu ve ilkokullarda süt dağıtımı yapılacağını kaydetti.
Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu da sütün faydalarını hakkında farkındalık yaratmak amacı ile bu etkinliğin düzenlendiğini kaydetti.
Amcaoğlu, hem Süt haftası hem de 1 Haziran Dünya Çocuk günü nedeniyle de bir takım etkinliklerinde düzenleyecekleri söyledi.
Etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasında, sütün faydalarının çocuk yaşlarda bilinmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.
“Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına her şeyin en iyisini üreterek, en uygun fiyatlarla sizlere sunmak için çalışıyoruz” diyen Çavuşoğlu, çocukların sağlıklı ve mutlu yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte okul bahçesinde kahvaltı yapıldı.
GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
148074 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121745 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83146 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57995 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
39224 kez okundu