İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, BRT’de yayınlanan ’17. Saat’ programında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un Girne’nin nüfusu ile ilgili eylemini değerlendirdi.
Dünyada nüfus sayımının merkezi hükümet ile belediyenin işbirliğinde yapıldığını belirten Öztürkler, bu konuda yeni belediye başkanına da görevler düştüğünü söyledi.
Öztürkler “Bizim Girne Belediyesi ile geçmişte imzaladığımız Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Projesi vardır. Bu projeyle doğru nüfusun, bütün uyruklar ve yaş grupları ile birlikte ortaya çıkabilmesi için merkezi hükümet ile belediye başkanlarının ciddi görev ve sorunlulukları ortaya çıkıyor. Girne Belediyesi’nde Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile ilgili ilk etap çalışmalar bitmişti. Yeni seçilen belediye başkanına da görevler düşüyor” diye konuştu.
Ziya Öztürkler, yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftadan itibaren Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile ilgili çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Şu anda nüfus sayımı ile ilgili yetkinin İstatistik Kurumu’nda olduğunu hatırlatan İçişleri Bakanı Öztürkler, kurumun doğru veri ortaya koyabilmesi için yerel yönetimlerin bir an önce merkezi hükümet ile çalışmalarını doğru bir zeminde yaparak Mekânsal Adres Kayıt Sistemi’ni hayata geçişmesi gerektiğini söyledi.
Öztürkler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un yaptığı eylem ile bir soruna işaret ettiğini ancak merkezi yönetimin yanı sıra Belediye’nin de bu konuda sorumlulukları olduğunu ifade etti.
İçişleri Bakanı Öztürkler bir soru üzerine bütçe görüşmelerinin ardından Ocak ayı içinde 51/95 sayılı Belediyeler Yasasını topluma kazandırmak olduğunu söyledi.
Öztürkler, “Bu yasa topluma kazandırıldıktan sonra belediyeler hem hizmet ağlarında, hem gelirlerinde hem de topluma dokunuşlar noktasında daha sağlıklı bir yapı ortaya çıkacak” diye konuştu.
GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SPOR
07 Mayıs 2026SPOR
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122840 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87873 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58284 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45981 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38266 kez okundu