Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Kariyer günleri kapsamında “Medyanın Uyuşturucu Bağımlılığı Üzerindeki Etkisi” isimli seminer gerçekleştirildi.
Seminer, KKTC Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Eğitim Danışmanı ve Klinik Sorumlusu olarak görev yapan Psikolog Dr. Zafer Bekiroğulları tarafından verildi.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, seminere; öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu ve Komisyon üyeleri de katıldı.
– Medyanın uyuşturucuyu nasıl yansıttığı ele alındı
Bekiroğullları, seminerde uyuşturucu ile ilgili medyaya yansıyan haberlerin ve haberlerde kullanılan fotoğrafların okuyucuyu nasıl etkilediğinden bahsetti, ilaç reklamlarının ve dijital kanallarında yayınlanan dizi, film gibi içeriklerin izleyicilere uyuşturucu kullanımı hakkında çok fazla bilgi verdiğini aktardı.
Seminer sonunda öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını bitiren Bekiroğulları’na DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.
GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122919 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88226 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58312 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
46376 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38283 kez okundu