Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Akademi Sanat Derneğinin düzenlediği Anka Kuşu Defilesi’ni izledi.
Bellapais Manastırı’nda yapılan etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, tarihi bir yerde düzenlenen defilede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Akademi Sanat Derneği’ni Kıbrıs Türk kültürü ve sanatına yaptığı katkıdan dolayı tebrik etti.
Geçmişten gelen Kıbrıs Türk kültürünü ve sanatını günümüzde sergileyip gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu değerlere sahip çıkılıp paylaşılmasının başarı olduğuna dikkat çekti.
“Kıbrıs Türkü kendi öz topraklarında kültürüyle var olmaya devam edecektir” diyen Tatar, kültürü, gelenekleri ve manevi değerleriyle Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs’ta ayrı bir halk olduğunu kaydetti.
Defilenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katkı koyanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı, gelecekte yapılacak çalışmalar için başarı diledi.
TAK/BRT
GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147630 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121633 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82095 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57982 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38452 kez okundu