Her Daim Doğa Dostları, Salamis ormanlarını gözlemlemek üzere düzenlediği etkinlikte çevreyi de temizledi.
Her Daim Doğa Dostları Başkanı Yusuf Yüksel Şentuğ, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, bu sabah çam kese böceklerini azaltmak için kuş yuvası yerleştirdikleri ormanda cam ve plastik şişeleri temizlediklerini kaydetti.
1 aya yakındır süredir kesilmiş dalların burada durduğunu da belirten Şentuğ, ormanlar için yangın tehdidi olan söz konusu dalların bir an evvel kaldırılmasını talep etti.
Zamansız ve hatalı budamanın ağaçları kuruttuğunu da vurgulayan Şentuğ, göl kenarından geçecek yeni yol yapımına karşı olduklarını da anımsatarak, “Mağusa’da sadece insanlar değil, başka canlılar da yaşıyor. Doğal zenginlikler düşünülerek adım atılmalı” dedi.
Yeni yollar yerine toplu taşımacılığın özendirilmesi gerektiğini belirten Şentuğ, bisiklet ve yaya yollarına daha çok yer verilmesini, daha çok fidan dikilmesini istedi.
GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
148149 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121785 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83240 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57998 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
39292 kez okundu