Cumhuriyetçi Türk Partisi, “Birlikte Geleceğe İmza Atıyoruz” sloganıyla Lefkoşa’daki Kızılbaş Parkı’nda etkinlik düzenledi.
Etkinlikte halka seslenen CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman birlikte yönetim ve ortak gelecek vizyonunu ortaya koydu.
Erhürman, “Ortak sözümüzü üretmeye, geleceğe imza atmaya geldiniz. Kaybedecek 5 yılımız daha yok, çocuklarımızın dönmek isteyeceği bir memleket Yaratacağız Bu topraklarda gelecek kurmak isteyen herkesle birlikte yürüyeceğiz” dedi.
Konuşmasında Kıbrıs sorununa işaret eden Erhürman, çözüm iradesinin var olduğunu belirterek, hedeflerinin iki kurucu devletli, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm olduğunu söyledi.
Erhürman, “Biz bu adanın iki eşit kurucu ortağından biriyiz” dedi.
BM, AB, Türkiye ve uluslararası kuruluşlarla görüşmeler yapacaklarını belirten Erhürman, “Çözümün ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Diyalog ve diplomasi her zaman iyidir, herkesle diyalog ve diplomasi kuracağız. Muteber ve saygın bir taraf olarak bu ilişkileri sürdüreceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanlığında sadece Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik değil, ekonomik ve sosyal sorunlarla da ilgilenileceğini belirten Erhürman, “Cumhurbaşkanı ‘yetkim yok’ diyemez. O koltukta outran herkes halkın derdiyle dertlenecek” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler ile Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da dayanışma çağrısı yaptı.
GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122833 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87845 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58282 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45928 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38259 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.