CTP Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada doğrudan Başbakan Ünal Üstel’i hedef aldı. Başbakanlık Denetleme Kurulu’ndan üst düzey bürokratlara, yargıya taşınan rüşvet dosyalarından ülkedeki asayiş sorununa kadar birçok başlıkta Üstel’in sorumluluğuna dikkat çeken Şahali, yaşananların izah edilemez boyuta ulaştığını söyledi.
“Fırsatı değerlendirin”
İçeriği Görüntüle
Şahali, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun hükümet icraatlarında gayrı yasal ya da şüpheli bir durum olup olmadığını denetlemekle görevli olduğunu hatırlattı. Kurul Başkanının görevden alınmasının başlı başına ciddi bir sorun olduğuna işaret eden Şahali, bunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurguladı.
Bu durumun Başbakan Ünal Üstel tarafından bilinmemesinin mümkün olmadığını belirten Şahali, hükümetin bu konuda sessiz kalmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi.
“MÜSTEŞARLAR RÜŞVET VE ÇARPICI İDDİALARLA GÖREVDEN ALINDI”
Konuşmasında üst düzey bürokratlarla ilgili sürece de değinen Şahali, müsteşarlardan birinin fahiş rakamlarla ifade edilen rüşvet dosyası nedeniyle yargı önünde olduğunu ve yargılamasının sürdüğünü hatırlattı. Diğer bir müsteşar hakkında da kamuoyuna yansıyan çarpıcı iddialar bulunduğunu, henüz yargı süreci başlamamış olmasına rağmen görevden alındığını söyledi.
Başbakan’ın aynı binada, üst katında oturan DPÖ müsteşarının da görevden alındığını belirten Şahali, bu kararların gerekçesinin açıklanmadığını vurguladı.
Toplamda dört en üst düzey bürokratın görevden alınmasının sıradan bir durum olmadığını söyleyen Şahali, bu gelişmelerin tamamının kamuoyuna açık şekilde izah edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ortada bu kadar ciddi dosya ve iddia varken hükümetin sessiz kalmasının güven krizini derinleştirdiğini ifade etti.
Şahali, ülkede yaşanan güvenlik ve asayiş sorunlarının doğrudan hükümetin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Sokakların asayiş sorunu yaratan unsurlarla dolu olduğunu belirten Şahali, hükümetin bu yapılarla yan yana durduğunu ifade etti.
Ülkede artık hükümetin bizzat bir güvenlik sorununa dönüştüğünü vurgulayan Şahali, yaşananların toplumda ciddi bir rahatsızlık yarattığını dile getirdi.
Konuşmasının sonunda hükümete açık çağrıda bulunan Şahali, sokakta halkın neler konuştuğunu birlikte duymayı teklif etti:
“Bu ülkede hükümet güvenlik sorunudur. Bu memlekette asayiş sorunu yaratan bir sürü tiple kol kolasınız. Sokak bunlarla kaynıyor. Hakkınızda nelerin konuşulduğu gelin sokağa çıkalım, arkamıza saklanın, birlikte duyalım.”
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122661 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87117 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58159 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
44644 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38056 kez okundu