Rum yönetiminin 150’den fazla “Griffon” ve “Serval” tipi zırhlı araç satın almak için Fransız KNDS ve Arquus şirketleri ile görüştüğü kaydedildi.
Güney’de yayımlanan Alithia’nın Fransız La Tribune gazetesini kaynak gösterdiği habere göre KNDS şirketi ile görüşmeler ileri aşamada ancak henüz nihai anlaşma kesinleşmedi. Sonraki aşamada da RMMO’nun mevcut filosunun modernize edilmesi planlanıyor.
Yapılacak bu anlaşmanın AB’nin SAFE programı çerçevesinde olduğu kaydedilen haberde Fransa’dan satın alınacak zırhlı araçlara Akeron MP tanksavar sistemi monte edilebileceği belirtildi. Buna paralel olarak Rum yönetiminin bugün RMMO’nun envanterindeki toplam 150 VAB zırhlı aracından 80’ini modernize etmek niyetinde olduğu bilgisi verildi.
Philenews ise Fransa’dan alınacak zırhlıların sayısını 80 “VBMR Griffon” ve 100 civarında “VBMR-L Serval” olduğunu belirtti.
Markuli: “Kıbrıslı Türklere yönelik kibirli ve küçümseyici yaklaşım sergileniyor”
İçeriği Görüntüle
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026SPOR
30 Nisan 2026SPOR
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122823 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87774 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58261 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45785 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38251 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.