Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Oda önünde eylem yapan sendikalara diyalog çağrısında bulunarak, “Gelin, karşılıklı anlayış çerçevesinde bir araya gelelim, birlikte konuşalım ve çözüm yollarını ortak akılla geliştirelim.” dedi.
Her zaman diyalogdan yana olduğunu, sendikalar ile bir araya gelmek için özel çaba harcadığını belirten Oda, “Bu çabaları sürdürmeye kararlı, diyaloğu devam ettirmeye hazırız.” dedi.
KTTO tarafından yapılan yazılı açıklamada ülkede yaşanan gelişmelere ve içinde bulunulan sürecin hassasiyetine dikkat çekildi; toplumun tüm kesimlerinin birlik, beraberlik ve karşılıklı anlayış içerisinde hareket etmesinin önemli olduğu vurgulandı.
Dalkan: “Sağlık hizmeti lütuf değil, Anayasal haktır”
İçeriği Görüntüle
Açıklamada, “Toplum olarak ihtiyacımız olan şey ötekileştirme değil diyalog, ayrışma değil ortak akıldır.” denildi.
Oda’nın yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet ve sahtecilik gibi toplumun güven duygusunu zedeleyen tüm konularda her zaman net bir duruş sergilediği belirtilen açıklamada, bu tutumun sürekli olarak kamuoyu ile paylaşıldığı ve paylaşılmaya devam edileceği kaydedildi.
KTTO’nın, emekçilerin ve istihdamın korunması için aktif girişimlerde bulunduğu da kaydedilen açıklamada, istihdamın devamlılığının sağlanması için gerekli olan sosyal sigorta prim desteklerinin, tüm sektörleri kapsayacak şekilde sürdürülmesi yönündeki çağrılarının bu konudaki somut girişimlerden biri olduğu ifade edildi.
-Kriz masası çağrısı
Oda’nın ekonomik krizin etkileri hissedildiği an “kriz masası” oluştuma çağrısı yaptığı da belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Bu masada kamudan özele, iktidardan muhalefete kadar tüm paydaşların yer alması ve ortak bir akılla hareket edilmesi gerektiğini, bu masada görev almaya hazır olduğumuzu vurguladık. Bugün Odamızı protestoya gelecek olan sendikalarımız da dahil olmak üzere tüm toplumsal örgütlerimiz ile diyalog ve istişare içinde olmaktan mutluluk duyacağız. Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz: Gelin, karşılıklı anlayış çerçevesinde bir araya gelelim, birlikte konuşalım ve çözüm yollarını ortak akılla geliştirelim.”
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026SPOR
01 Mayıs 2026SPOR
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122825 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87793 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58262 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45816 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38253 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.