Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle Mağusa Devlet Hastanesi’ndeki üyelerinin, meslektaşlarının ve sendika yönetim kurulu üyesinin tehdit edildiğini ve mobbinge maruz kaldığını ileri sürdü.
Özgöçmen yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı, Başhekim ve yönetime eleştiride bulunarak, Başhekimin, kamu görevlisi olduğu halde siyaset peşinde koştuğunu savundu.
Eyleme katılanlara yasal işlem başlatılacağının söylendiğini kaydeden Özgöçmen, bununla yetinilmeyip aileleri aranarak, telkinde bulunulduğunu öne sürdü.
Meslektaşlarını korkutmak için savcılığın adının kullanıldığını da iddia eden Özgöçmen, savcılığa çağrıda bulunarak, “Bu kişiler makamınızı kullanarak, korku iklimi yaratmaktadır. Bu meseleye el atmanızı ve makamınızın kullanılmasına izin vermemenizi talep ediyoruz” dedi.
TDT devletlerine KKTC çağrısı
İçeriği Görüntüle
Hemşirelik ve ebelik mesleğini icra eden meslektaşlarının ailelerine ve eşlerine seslenen Özgöçmen, “Eşleriniz tehdit ediliyor ancak sizlere dile getiremiyor olabilirler. Bundan sonraki süreçte eşleriniz adına sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Bu, açık bir çağrıdır” ifadelerini kullandı.
“Kadın ağırlıklı çalıştığımız için kolayca tehdit edilebileceğimizi zannedenlere hatırlatıyoruz. Biz çok büyük bir aileyiz. Bu gerçeği görmezden gelenlere karşı birlik içinde olduğumuzu göstereceğiz” diyen İbrahim Özgöçmen, insana yakışır bir tutum sergilenmemesi halinde üsluplarını değiştireceklerini kaydetti.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026SPOR
01 Mayıs 2026SPOR
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026GÜNDEM
01 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122825 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87790 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58262 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45811 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38252 kez okundu