ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump yönetiminin İran’a yönelik askeri adımlarını ve olası bir savaşı sonlandırmayı hedefleyen “savaş yetkileri” tasarısını onayladı.
Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde gerçekleştirilen oylamada, tasarı 208 “hayır” oyuna karşı 215 “evet” oyuyla kabul edildi.
Oylamada, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Thomas Massie, Brian Fitzpatrick, Tom Barret ve Warren Davidson’ın Demokratlarla birlikte “evet” yönünde oy kullanması dikkat çekti. Bu durum, Trump’ın kendi partisinin çoğunlukta olduğu mecliste, İran’la savaşa yönelik tepkinin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Benzer bir savaş yetkileri tasarısı, daha önce ABD Senatosunda da gündeme gelmiş ve nihai oylama öncesinde Senato Genel Kurulu gündemine alınması yönündeki oylamadan geçmişti.
Söz konusu tasarının Senatodan da geçmesi durumunda, yürürlüğe girmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın onayına sunulacak. Ancak Trump’ın bu yöndeki bir tasarıyı veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88577 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40824 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37785 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32406 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30854 kez okundu