Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama ile, hükümetin vardiya ile çalışılan iş yerlerinde mesai saatlerinin değişmesinin nelere sebep olacağının hesaba katılma
Halkın son günlerde hükümete karşı oluşan yoğun tepkisini yumuşatmak amacıyla, alelacele alındığı açıkça belli olan kamudaki mesai saati değişikliği kararının 24 saat esasına göre vardiya çalışılan iş yerlerinde nelere sebep olacağı hesaba katılmamaktadır. Hükümetin kamuda mesai saatlerini değişme kararı bilinçsizce alınmış bir karar olup vardiya düzenindeki çalışma yapısını alt üst edecek sonuçlar doğurmaktadır. Mesai saati değişiklikleri ile gece vardiyaları daha da uzayacak sabah saatlerinde değişim için bekleyen personel daha da yorgun ve uykusuz bir durumda olacaktır.
Can güvenliğinin hassas ayrıntılara bağlı olduğu havacılık sektöründe bu kadar keyfi kararlar alınmasını hayretle karşılıyoruz. Bu karar hükümet edenlerin sivil havacılıktan ne kadar kopuk ve ne kadar alakasız olduğunun göstergesidir. Hiçbir bilinçsiz yöneticinin bu kadar insanın hayatı ile oynamaya hakkı yoktur. Hava trafik kontrolörleri ilerleyen günlerde yorgunluktan doğacak herhangi bir hadisenin sorumluluğunu asla kabul etmeyecek ve tüm sorumluluk hükümete ait olacaktır.
Ayrıca, hava trafik kontrolörleri sendikal platform kararları doğrultusunda Salı günü yapılması planlanan genel grev kararına Ercan Havalimanı’nda aktif destek verecektir.
dığını ifade ederek, yarınki greve destek vereceklerini açıkladı. Açıklama şöyle:
GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81129 kez okundu
2
Öz Kızına Tecavüz Eden Sapık Baba Osman Yıldız’ın Evinden Bakın Neler Çıktı – Kıbrıs Gercek
22914 kez okundu
3
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
20536 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19910 kez okundu
5
Bafra’da Hollandalı Turist 16 Yaşındaki Kızı Demirle Dövdü Sonra Tecavüz- Kıbrıs Gercek
19112 kez okundu
https://t.me/s/ef_beef