Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun bugün saat 10.00’da gerçekleştirilmesi planlanan oturumu kamuda örgütlü sendikaların genel grevi nedeniyle yapılamadı.
Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meclis çalışanlarının birçoğunun greve katılması nedeniyle toplantının gerçekleştirilemediğini duyurdu.
Sennaroğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“Sayın Milletvekilleri, Sayın Basın Mensupları,
Bilindiği üzere bugün Ülkemizde genel grev yaşanmakta ve birçok kamu, kurum ve kuruluşlarında örgütlü sendikalar bu greve destek vermişlerdir. Bu bağlamda, Meclis çalışanlarının da birçoğu greve katılmıştır.
Dolayısıyla bu grev Genel Kurul çalışmalarını da etkilemiş ve bugün toplanması gerekir Genel Kurul çalışmaları İçtüzüğün 161’inci maddesi tahtında yapılamamıştır.
İçtüzüğün 161’inci maddesi Genel Kurulda tutanak tutulması ve düzeltilmesine ilişkin kuralları içermektedir. Bu madde uyarınca, Genel Kurulda tam tutanak tutulmakta ve bu tam tutanakta stenograflarca ve ses alma ve görüntülü kayıt sisteminin yardımıyla tutulmaktadır. Bahse konu teknik personelin çoğunluğunun grev hakkını kullanması nedeniyle tam tutanak tutulmasının veya ses kaydı alınmasının bu şartlarda uzun süreli mümkün olamayacağı kanaatiyle Genel Kurulun bugünkü toplantısı açılamamıştır.
Bilgilerinize sunarım.”



GÜNDEM
30 Mayıs 2026GÜNDEM
30 Mayıs 2026GÜNDEM
30 Mayıs 2026GÜNDEM
30 Mayıs 2026SPOR
30 Mayıs 2026SPOR
30 Mayıs 2026SPOR
30 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122942 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88398 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
45406 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30814 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28993 kez okundu