Girne’de meydana gelen yasadışı kürtaj davasında, gömülü fetüslerden birinin annesi olduğu tespit edilen Melis Akçal’la ilgili dava dün tamamlandı. Akçal, kararın okunacağı 6 Mart 2017 tarihine kadar cezaevine gönderildi
Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinde, bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılmasıyla bağlantılı bir dava dün tamamlandı. Gömülü olarak bulunan fetüslerden biriyle DNA’sı eşleşen Melis Akçal’la ilgili olarak iddia makamı tarafından Girne Kaza Mahkemesi’nde açılan dava karara kaldı. Melis Akçal, “Hamileliğini yasadışı sonlandırmaya müsaade etme” ve “Çocuğunu düşürmeye teşebbüs” suçlarından itham edildi ve suçlamaları kabul etti. Sanıkla ilgili karar 6 Mart 2017 tarihinde okunacak.
Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, Başsavcılığı Kıdemli Savcı Erdinç Akyener temsil ederken, sanık Melis Akçal’ı Avukat Mustafa Asena temsil etti.
İki davadan itham edildi
Sanık Melis Akçal, 2014 yılında “hamileliğini yasadışı sonlandırmaya müsaade etme” ve “çocuğunu düşürmeye teşebbüs” suçlarından itham edildi ve suçlarını kabul etti. Sanık Akçal’ın ithamının ardından, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, meseleye ilgili olguları mahkeme aktardı. Ardında da sanık Avukatı Mustafa Asena müvekkiliyle ilgili hafifletici sebepleri mahkemeye sundu.
Yargıç Mesut Mesutoğlu da bu davayla ilgili kararı 6 Mart 2017 Pazartesi günü okuyacağını söyledi ve sanık Melis Akçal’ı o güne kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.
Kayıtlarda kist ameliyatı olduğu yazıyordu
Ada Hospital’in olayın yaşandığı dönemle ilgili kayıtlarını inceleyen polis, Melis Akçal’ın hastanede “kist” ameliyatı olduğuna dair bir kayıt bulmuştu. Akçal, polise aynı doğrultuda ifade vermişti. Ancak durumdan şüphelenen polis, genç kadından kendi rızasıyla kan örneği almış ve Türkiye’ye Adli Tıp Kurumu’na göndermişti. Gelen raporlardaki verilerden, Akçal’ın Hz. Ömer Türbesi yakınlarında gömülü bulunan fetüslerden birinin annesi olduğu anlaşılmış ve Akçal tutuklanmıştı.
Akçal daha sonra Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlayan davada, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet vermişti. Ancak Akçal, verdiği çelişkili cevaplar sonrası Ağır Ceza Heyeti tarafından düşman tanık olarak ilan edilmişti.
GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88586 kez okundu
2
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
37697 kez okundu
3
Bunlar Şebeke İş Adamlarının İçkilerine İlaç Koyup Uyututtuktan Sonra- Kıbrıs Gercek
32910 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30832 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
29010 kez okundu