Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Nippon Budokan’da yapılan kumite +61 kilo maçında Meltem Hocaoğlu Akyol tatamiye çıktı.
Eleme turunda A Grubu’dan yer alan ve ilk maçında Kazakistan’dan Sofya Berultseva ile karşılaşan Meltem, mücadeleye iyi başladı. Maçta 4-1 üstünlük kuran Meltem, rakibinin ataklarında puan verince karşılaşması 5-5 beraberlikle tamamlandı.
Meltem, ikinci mücadelesini Japon Ayumi Uekusa’ya karşı verdi. Mücadelenin başında rakibine üst üste 2 yuko puanı veren 29 yaşındaki milli karateci, kalan bölümde daha atak bir performans sergilemek zorunda kaldı. Bu sürede açıklar veren Meltem Hocaoğlu Akyol, maçtan 5-4 yenik ayrıldı.
Üçüncü maçında İtalyan Silvia Semeraro ile karşılaşan Meltem, 9-4 yenilince yarı finale çıkma şansını kaybetti. Mücadelede Semeraro’nun başında meydana gelen kanamadan dolayı maça bir süre ara verildi. Minderlerin değişmesi ve İtalyan sporcunun başının sarılmasının ardından müsabaka devam etti.
Meltem Hocaoğlu Akyol, gruptaki son maçında Azerbaycanlı Iryna Zaretska’ya 4-0 mağlup oldu ve organizasyona veda etti.
TRT
GÜNDEM
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84389 kez okundu
2
Rize’de Bülent Uygun dönemi sona erdi
20129 kez okundu
3
KKTC siyasi durum anketi
19927 kez okundu
4
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
19706 kez okundu
5
RAKETLER DÜNYA BADMİNTON GÜNÜ İÇİN SALLANDI
15827 kez okundu