Sedef BOŞNAK
Aldığı ihbar üzerine narkotik polisinin Güvercinlik Kavşağı’nda düzenlediği operasyonda bir gencin tasarrufunda az miktarda uyuşturucu bulundu. Polis, tasarrufunda uyuşturucu bulunan gencin ardından, uyuşturucuyu satın aldığı kişiyi de tutukladı.
EB 016 plakalı aracında 1 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduran İskender Kozan ve aynı gün Kozan’a konu maddeyi satan Uğur Özbayır dün mahkemeye çıkarılarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen tutukluluk
Duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı tanık olarak dinletti.
Mustafa Kavaz, aldıkları bilgi ışığında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı bir polis ekibi tarafından, Güvercinlik yol kavşağına gittiklerini ve yol kenarında solda, Lefkoşa istikametine doğru park halinde bulunan İskender Kozan’ın kullanımındaki EB 016 plakalı araçta arama yaptıklarını anlattı.
Mustafa Kavaz, yaptığı aramada, aracın ön koltuğu önündeki paspas üzerinde 1 gram ağırlığında sentetik canabinoid türü uyuşturucu olduğuna inandığı maddeyi tespit edip, emare aldığını ve İskender Kozan’ı gözaltına aldığını kaydetti.
İskender Kozan’ın konu maddeyi, aynı gün Uğur Özbayır’dan aldığını söylemesi üzerine, Uğur Özbayır’ı da evinde tespit edip gözaltına aldığını kaydeden tanık polis, zanlılar aleyhine henüz yeni başlattığı tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Hacımulla, polisin tahkikatını salimen yürütebilmesi için, zanlıların 3’er gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
GÜNDEM
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026SPOR
10 Mart 2026SPOR
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87071 kez okundu
2
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
36065 kez okundu
3
Bunlar Şebeke İş Adamlarının İçkilerine İlaç Koyup Uyututtuktan Sonra- Kıbrıs Gercek
31210 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
29170 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
27329 kez okundu