Taliban yönetimi Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı Rıyazettin Şerifi, 40 bin kişiye istihdam sağlayacak “İş Karşılığında Buğday Projesi”ne ilişkin yaptığı açıklamada, Afganistan’ın ekonomik yönden zor günler geçirdiğine işaret etti.
Söz konusu projenin öncelikle Kabil ve çevresinde daha sonra 34 ilde uygulanacağını belirten Şerifi, şöyle devam etti:
“Bu projenin iki amacı var. Birincisi, işsizlere istihdam oluşturmak, yoksullara iş imkanı sağlayarak ailelerine ekmek götürmelerine yardımcı olmak. İkincisi, Kabil yazın yeraltı su kaynakları bakımından sıkıntı çekiyor veya yağmur yağdığında şehrin sokaklarını sel götürüyor. Bu nedenle başkent etrafındaki dağlar ve tepelerde çukurlar kazıyor, sel yollarına küçük barajlar kuruyoruz. Böylece bir taraftan seli önlerken, diğer taraftan toprağın su tutmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”
İşçilere 10, mühendislere 16,5 kilogram buğday
Afganistan’da devlete ait depolarda 55 bin ton buğday bulunduğunun altını çizen Şerifi, mevcut buğdayı iş mukabilinde yoksul halka dağıtmak için bu projeyi planladıklarını vurguladı.
Şerifi, “2 aylık proje kapsamında çalışan işçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislere ise 16,5 kilogram buğday verilecek” dedi.
TRT
GÜNDEM
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82979 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
30782 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
24374 kez okundu
4
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
21840 kez okundu
5
KKTC siyasi durum anketi
19918 kez okundu