Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki sondaj çalışmalarına son verilmesi” çağrısını içeren mesajı iletmesini istedi.
Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, halihazırda Holokost Kurbanlarını Anma Günü anma törenleri için Kudüs’te bulunan Anastasiadis ve Merkel arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.
Anastasiadis’in, Merkel’den, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında Erdoğan’a mesajını iletmesini istedi. Mesajda, “Türkiye’nin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı eylemlerine derhal son verilmesi” ve Avrupa Birliği’nin sayısı karar ve sonuçlarına uyulması gerektiği ifade edildiği aktarıldı.
Anastasiadis’in ayrıca “Kıbrıs sorununun çözümüne yol açacak tehditsiz diyaloğu canlandırmaya kararlı ve hazır” olduğunu teyit ettiği bildirildi.
Açıklamada, Almanya liderinin mesajı iletme sözünü verdiği, ayrıca Erdoğan’a AB’nin bu konuyla ilgili pozisyonunu anlatacağını da söylediği belirtildi. Merkel, Türkiye’deki görüşmenin sonuçlarıyla ilgili Anastasiadis’i bilgilendireceğini vaat etti.










GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026SPOR
15 Nisan 2026SPOR
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122764 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87590 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58228 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45447 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38237 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.