Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KTTO) ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) işbirliği ile 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonu’nda ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ameliyathanesi’nde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” gerçekleştirildi.

Açlış konuşmalarını Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Uzm. Dr. Ömer Taşargöl ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem yaptı. Uzm. Dr. Ömer Taşargöl konuşmasında:
“Kıbrıs Türk Tabipleri Odası olarak ana misyonumuz olan eğitim faaliyetleri doğrultusunda ülkemizdeki sağlık çalışanlarımızın sürekli eğitimlerinin devam etmesi için her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.” Kurs koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat Erdem kurs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.Prof. Dr. Ali Fuat Erdemkonuşmasında:” Bu uygulama ile ameliyathanede kullanılan anestezik gaz tüketiminin önemli ölçüde azalacağı, hastaların ve ameliyathane çalışanlarının da daha az anestezik ajana maruz kalacakları belirtti. Ayrıca Avrupa’da ve dünyada önerilen bu uygulamayla hastalarımızın ihtiyacı olanı veriyoruz ama atmosfere atılması gereken miktarı azaltmış oluyoruz veböylece de küresel ısınmaya anestezik ajanların katkısını minimalize edildiğine”değindi.

Kursa eğitimci olarak; Prof. Dr. Ali Fuat Erdem başkanlığında, Prof. Dr. Kazım Karaaslan, Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, Doç. Dr. Evrim Kucur Tülübaş, Doç. Dr. Feride Karacaer, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ugün ve Soner Arifoğlu katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hastaneleri anesteziyoloji ve reanimasyon bölümünden birçok sağlık çalışanı kursa katılım gösterdi.
GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122073 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84838 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58034 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
41003 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37549 kez okundu