Avustralya son yılların en büyük fare istilasıyla karşı karşıya. Ülkeyi saran milyonlarca fare nedeniyle 3 kişi hastaneye kaldırıldı, süpermarketler ise yiyecekleri kapalı haznelerde saklamak zorunda kaldı.
Son yılların en büyük fare istilası Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletindeki birçok yerleşim yerini esir aldı.
Milyonlarca fare ülkenin Yeni Güney Galler eyaletindeki birçok yerleşim yerini tabiri caizse esir aldı. Uzmanlar fare istilasının son dönemde meydana gelen aşırı yağmurların bir sonucu olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
İstila bölgedeki çiftçilerin kış için hazırladığı saman balyalarının mahvolması tehdidini de beraberinde getirdi. Ülke basınında yer alan haberlere göre, şimdiye kadar yerel hastanede en az üç hasta fareler tarafından ısırıldı.
Fare istilası nedeniyle bölgedeki süpermarketler ise yiyecekleri kapalı haznelerde saklamak zorunda kaldı. Fare istilasının yaşandığı bölgede içme sulularının da tehdit altında olduğu belirtiliyor.
Ortalama olarak, fareler her mevsim 500’e kadar yavru doğurabiliyor. Ülkede kayıtlara geçen en kötü fare istilası 1993 yılında yaşanmıştı. O yıl yaşanan istila yaklaşık 100 milyon dolarlık bir hasara neden olmuştu.





GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SPOR
18 Nisan 2026SPOR
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87618 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39929 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
36973 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32303 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30364 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.